DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
ŽELJE
 
AC Milan želi Zvonimira Bobana za sportskog direktora
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 05.06.2019. - 14:03:06
ZAGREB - Zvonimir Boban u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji (FIFA) obnaša jednu od važnijih uloga kao prvi asistent predsjedniku Fife Gianniju Infantinu, no prema pisanju talijanskih medija, nije nemoguće to da se uskoro vrati u klub u kojem je postao svjetski poznat – AC Milan.

Naime, prema informacijama koje ima talijanski list Corriere della Sera, 51-godišnji Zvonimir Boban, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, mogao bi uskoro postati novi sportski direktor Milana.

Naravno, u cijeloj priči važan je i financijski aspekt te činjenica kako se cijela obitelj Boban preselila u Švicarsku, u kojoj djeca pohađaju školu. No isto tako je poznato kako je AC Milan najveća Bobanova ljubav te da se u tom gradu oduvijek osjećao kao kod kuće. Nosio je dres toga kluba od 1991. do 2001. godine i ostavio dubok trag u Rossonerima…

Ako su informacije koje ima Corriere della Sera točne, Boban bi surađivao sa svojim bivšim suigračem Paolom Maldinijem koji bi uskoro trebao biti imenovan jednim od direktora u klubu. Ukratko, čelnici Milana žele da tandem Boban & Maldini vodi brigu o pojačanjima i sve poslove vezane uz prvu momčad.
Dodajmo kako je na mjestu sportskog direktora Milana do kraja ove sezone bio Brazilac Leonardo, a koji je s trenerom Gennarom Gattusom napustio klub koji je sezonu u Serie A završio na petom mjestu, što im je osiguralo plasman u Europsku ligu sljedeće sezone.

Hoće li Boban, ako ponuda iz Milana zaista bude konkretna i ako se vidi u novoj ulozi, napustiti posao u Fifi? Svakako je pred njim nekoliko tjedana u kojima mora donijeti još jednu veliku odluku u krugu obitelji. Oni koji dobro poznaju Zvonimira Bobana kažu kako je, osim na Dinamo, u kojem je stekao afirmaciju, slab jedino na AC Milan. Emocije bi ovaj put mogle odlučiti…