SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOKAPITALIZACIJA
 
Agrokor će dokapitalizirati Kompas
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.09.2013. - 09:18:21
ZAGREB - Koncern Agrokor, najveći pojedinačni vlasnik turističke grupacije Adriatica.net, do kraja godine planira dokapitalizirati slovenski Kompas, članicu grupacije koja je u teškoj financijskoj situaciji, piše Poslovni dnevnik pozivajući se na neslužbene izvore.
Slovenska Grupa Kompas, koja je u stopostotnom vlasništvu Adriatica.neta, lani je ostvarila gubitak od 14,3 milijuna eura, a konsolidirani prihodi pali su 12 posto, na 160,6 milijuna eura. Tomaž Kostanjšek, predsjednik uprave Kompasa, koji je na tu dužnost stupio u prosincu prošle godine, potvrdio je u srijedu slovenskim medijima da će se dokapitalizacija provesti još ove godine. Odgovor Adriatica.neta nije bio tako konkretan, ali njime nije opovrgnuta Kostanjšekova izjava.

“Adriatica.net Grupa privodi kraju proces konsolidacije i poslovnog restrukturiranja u skladu sa zacrtanom strategijom poslovanja. U tijeku su intenzivni pregovori kako bismo i financijsko restrukturiranje Grupe učinkovito priveli kraju”, odgovorili su Poslovnom dnevniku.
 Medvescak