DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VELIKAN GLUME
 
Al Pacino u listopadu na pariškoj kazališnoj sceni
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.09.2018. - 09:22:50
PARIZ - Holivudski i glumački veteran, oskarovac Al Pacino u listopadu će se u dvama solo nastupima pod nazivom "An Evening with Pacino" predstaviti pariškoj publici.

U intervjuu za francuski Le Figaro prošli je tjedan sedamdesetosmogodišnji američki glumac kazao da "već dugo sanja o tomu da nastupi u Parizu".

Zvijezda brojnih filmskih uspješnica, među kojima su "Kum", "Serpico", Pasje poslijepodne", "Lice s ožiljkom", "Miris žene", "Donnie Brasco", "Đavolji odvjetnik" i "Carlitov način" nastupit će 22. i 23. listopada na sceni Theatre de Paris u predstavama na engleskom bez titlova.

Za Figaro je rekao da nastup nije zamišljen kao 'master class', odnosno kao edukacija za potencijalne glumce.

"Pripovijedat ću o onome što mi se događalo u životu i što me je pokretalo da odglumim neke filmske scene..., a čitavo ću vrijeme razgovarati s publikom", pojasnio je, dodavši da "u tomu ima nečeg posebno vrijednog jer je prisutan element spontanosti, pri čemu imate priliku naučiti i nešto novo o sebi".

Manje je poznato, kazao je Pacino za Figaro, da je povremeno glumio i u kazališnim predstavama, među kojima su i Shakespeareova djela poput "Rikarda III.", "Otela" i "Mletačkog trgovca". Otkrio je da voli Molierea i Čehova i brojne druge kazališne pisce te da je "jako dobro upoznat s europskom književnošću".

 Medvescak