SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJAVA
 
Aleksandar Petrović prijavio policiji sumnjive radnje u Ciboni
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 14.03.2017. - 18:35:40
ZAGREB - Bivši predsjednik kluba i aktualni hrvatski izbornik Aleksandar Petrović prijavio je policiji sumnjive radnje u zagrebačkom klubu, za koji se posljednjih godina zanimao i USKOK.  Iako je prijavu Petrović podnio još ranije, tek je ovih dana ta informacija puštena u javnost, ali detalji prijave nisu poznati, donosi Index.hr. 

Kontaktirali smo direktora Cibone Domagoja Čavlovića koji nam nije demantirao interes policije, ali je rekao: "Za sada ne smijemo pričati o tome".
Pokušali smo doznati više od Ace Petrovića koji nam se javio iz Rumunjske, ali nije imao vremena za razgovor. 

Petrović je čelnu poziciju kluba napustio u prosincu zbog neslaganja s prodajom najvećeg talenta Ante Žižića prošlog Božića. Priznao je da je bio nadglasan, protivio se prodaji najvažnijeg igrača prije ključnih utakmica, a tvrdi da Ciboni tih 150 tisuća eura nije bilo od velike pomoći u tom trenutku, pogotovo jer na ljeto stiže puno više novca od ranijih transfera.

Kako je rekao Večernjem listu, posljednju prijavu je podnio jer ima spoznaja o "sumnjivom djelovanju" u klubu te smatra da mu je to bila dužnost. Nije želio komentirati je li sporni transfer Ante Žižića predmet interesa policije, ali je svoj potez objasnio narušenim odnosima s direktorom Cibone Domagojem Čavlovićem i svojim odlaskom iz kluba, zbog čega više nema uvid u način rada i poslovanje Cibone. A pod Tornjem ima i svoje interese koje želi zaštititi. 

Naime, Petrović je nakon odlaska iz Cibone pokrenuo tužbu na Općinskom građanskom sudu kako bi osigurao povrat novca kojeg je posudio Ciboni proteklih godina. Radi se o pedesetak tisuća eura koje je osobno posudio klubu kada su ih pritiskali rokovi i prijetila blokada.

 Medvescak