SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
American Protégé nagradio Ivanu Galić i Darka Horvata
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.12.2017. - 20:36:45
ZAGREB - Zagrebačka vokalistica Ivana Galić i dugogodišniji gitarist Darko Horvat (Ayllu, Ricardo Luque i prijatelji, Tango Appassionato, Caiman Verde, Gato negro) osvojili su nagradu u kategoriji „traditional folk/broadway jazz" prestižnog američkog natjecanja American Protégé, te će se u lipnju 2018. godine predstaviti na gala koncertu u glasovitoj dvorani Isaac Stern u Carnegie Hallu. 

Ovo im je već druga nagrada na nekim od američkih natjecanja u kategoriji gospel/traditional/folk u posljednih dvije godine.

Ivana Galić pjevanje je učila kod koncertne umjetnice Rahilke Burzevske te je magistrirala „Vocal Performance" na glasovitom Royal College of Music u Londonu kao stipendist zaklada The Staple Trust, Frankopan Fund i Sainsbury's.

Svestrana vokalistica specifičnog glasa vješto kombinira sve pjevačke tehnike (klasična i belting) a svojim glasovnim sposobnostima, podjednako tehnički i interpretacijski, rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Od 2014. surađuje sa Darkom Horvatom s kojim se redovito pojavljuje na mnogim kulturnim i društvenim manifestacijama, ljetnim festivalima, pozornicama, a gostovali su i nekoliko puta u Norveškoj, Njemačkoj, Sloveniji, Keniji. Slijede gostovanja u Americi, Engleskoj, Sloveniji, Švedskoj itd.

Prošlo ljeto nastupali su u sklopu Zagrebačkog ljeta - Ljeto na Bundeku ovacijama popraćenim gospel koncertom „I Believe". Poziv na gospel festival u Atlanti 2018. godine jedan je od dokaza kvalitete i autentičnosti izvedbe koju ovaj sastav nudi kad je u pitanju američka glazba. Pored američke glazbe duo njeguje anglosaksonsku glazbu s kojom će nastupati i u New Yorku.. Također se bave i tradicionalnom afričkom glazbom zajedno u suradnji sa kolegicom i dirigenticom Ivom Juras (i akademskim zborom Vladimir Prelog) s kojom su nedavno gostovali i u Keniji na međunarodnom festivalu i natjecanju zborova istočne Afrike kao gosti predavači i stručni žiri.

Duo surađuje sa Nenadom Resnikom (električna gitara), Nevenom Resnikom (klavir/orgulje) i Borisom Beštakom ( bubnjevi).