SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRERANI ODLAZAK
 
Ana Radmilović predala rukopis za novu knjigu neposredno pre smrti
Autor/izvor: SEEbiz / Blic
Datum objave: 12.02.2017. - 22:59:12
BEOGRAD - Književnica Ana Radmilović nije dočekala objavljivanje svog novog romana “Glumica”, preminula je u utorak uveče u 43. godini.

Ona je predala rukopis za novi roman u izdavačku kuću "Laguna", što je vBlicu potvrdio urednik Dejan Mihajlović.

- Čekao sam konačnu verziju jer je imala nekih izmena, a i u ovoj knjizi ona opisuje svoju sudbinu i tu takođe ima autobiografskih elemenata jer je Ana završila glumu, ali nikada nije postala glumica. Ona je svojim pisanjem dokazala da je zasebna ličnost i da je ne treba stavljati pod odrednicu ćerka Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Bila je talentovana i produktivna i da se ovo nije dogodilo mislim da bi bila uspešan pisac - kaže Dejan Mihajlović, urednik u "Laguni".

Ana Radmilović je objavila knjige “Zalažem se za laž” (2009) u kojoj je priredila tekstove Zorana Radmilovića, zatim uzbudljivu, smešnu i tužnu “Kad je svet imao brkove” (2011) u kojoj je sačuvala najlepše uspomene na oca, pa pseudodokumentaristički roman o Kosovu “Tezge, pumpe, u brdima manastiri” (2012) i potresni roman “Žena bez horoskopa”.

- Roman “Žena bez horoskopa” donekle odražava i njenu sudbinu, govori o nesrećnim godinama tokom devedesetih i posle, sa dosta skrivenih autobiografskih elemenata, o ženi koja se našla u kriminogenom okruženju i to je slika naših prilika tada. Bio sam prilično iznenađen i veoma zadovoljan tim tekstom kada ga je donela, bila je izuzetno darovita - navodi Mihajlović.

Ana Radmilović kremirana je u petak na Novom groblju gde su rodbina i prijatelji u šoku, sa ogromnim bolom i u suzama ispratili jedinu ćerku jednog od najboljih srpskih glumaca Zorana Radmilovića

- Umrla je jer je bila bolesna. Meni je kao majci veoma teško i u velikom sam šoku zbog Anine smrti. Ona ne bi želela da pričam o njenom zdravstvenom stanju i zbog čega je nastupila smrt, pa ću to ispoštovati. Mnogo mi je teško i nadam se da me razumete što ne želim da sada govoroim o smrti ćerke - rekla nam je Dina Rutić Radmilović.