SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Ana Rucner humanitarno u Gruziji
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 15.01.2016. - 14:07:30
ZAGREB - Iz Croatia Recordsa lijepa vijest o aktivnostima naše ugledne glazbenice Ane Rucner. 

U priopćenju se navodi:   

"Posebna gošća humanitarne udruge „Drvo želja“ bila je Ana Rucner, koja je nastupila na humanitarnom koncertu u Gruziji. Poznata 'Larina pjesma' iz vječnog filma 'Dr. Živago' i glavna tema iz filma 'Schindlerova lista', oduševile su gledatelje koji su Anine izvedbe nagradili velikim pljeskom. Osim samostalnih izvedbi, Ana je na kraju koncerta izvela skladbu 'Ave Marija' s uglednim britanskim pijanistom Oliverom Pooleom, kojeg od milja nazivaju "mladim Rubinsteinom".

Osim Ane Rucner i Olivera Poola na koncertu su sudjelovali sjajni, svjetski poznati glazbenici među kojima je bio i Alessandro Safina, poznati talijanski tenor, koji je snimio duet sa Sarah Brightman. Simfonijskim orkestrom nacionalnog kazališta 'Tbilisi' dirigirao je ugledni i svjetski poznati dirigent Carlo Ponti, sin poznate glumice Sophije Loren. Za dinamične taktove 'Habanere' pobrinula se Nino Surguladze, ugledna gruzijska operna pjevačica koja uglavnom nastupa u milanskoj Scali. 

Poznata po svom humanitarnom djelovanju, Ana se već drugi put rado odazvala pozivu poznate gruzijske operne pjevačice Nino Surguladze, osnivačice humanitarne udruge 'Desire Tree' koja pomaže bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci. 'Uvijek se rado odazivam pozivima na humanitarne aktivnosti, a osobito kad su u pitanju dječji životi i drago mi je da će četvero djece zahvaljujući sredstvima prikupljenima na ovom koncertu dobiti novu priliku za život', izjavila je Ana.