DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Animafest: Objavljen popis selektiranih filmova za konkurenciju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.03.2019. - 20:10:01
ZAGREB - Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb objavio je u ponedjeljak popis filmova selektiranih za ovogodišnje, 29. izdanje koje će se održati od 3. do 8. lipnja, odabranih između više od 1800 pristiglih filmova iz 86 zemalja.

Samo u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma bilo je prijavljeno više od 870 filmova, a odabrano ih je 46, u konkurenciji Natjecanja studentskog filma bit će prikazano 47 filmova, a u Natjecanju hrvatskog filma njih 20. Detaljan popis nalazi se na službenim stranicama Animafesta.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Dea Jagić i Krešimir Zimonić pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, a Tea Stražičić i Dino Krpan u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Animafest je objavio i da će se, nakon uspješnih radionica GoCritic! na festivalima u Karlovym Varyma i Trstu, novo izdanje održati u sklopu zagrebačkog festivala.

Radionica će se baviti kritikama, intervjuima, pričama iz industrije te predstaviti nove formate članaka koji odgovaraju formi animacije, a moderirat će ju Vladan Petković, te koordinirati Marina Burić.

Rok za prijavu otvoren je do 30. ožujka, a izabrat će se šestero sudionika koji ne moraju imati iskustvo pisanja o animaciji.

 Medvescak