SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Armani sebi isplatio posebnu dividendu od 80 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.09.2017. - 08:56:47
MILANO - Milanski vrhunski modni dizajner Giorgio Armani isplatio je sebi posebnu dividendu od 80 milijuna eura. Ovo je novina, budući da je do sada, stalno rastući profit uvijek bio namijenjen rezervama. 

Što 83-godišnji modni dizajner želi napraviti sa svojom posebnom dividendom još nije poznato. Kruže glasine kako želi luksuznu vilu i vinariju na otoku Pantelleria. 

Giorgio Armani, koji je osnovan sedamdesetih godina, postao je kult u svijetu mode zbog svoje casual elegancije. 

Talijanski modni div također ima i financijski rezultat. Kompanija nema obaveze prema bankama i ima likvidnost od gotovo 800 milijuna eura. Iako je prodaja u prošloj godini smanjena za pet odsto na 2,5 milijardi eura, profit je porastao za 12,5 posto, na 271 milijun eura. Prodajna marža se može pripisati slabijem rastu u Kini, terorizmu u Evropi i generalnoj promjeni ponašanja u kupovini. 

Stoga želi da promijeni strategiju i smanji brojne etikete koje su uspješno plasirane u posljednjih nekoliko godina. Navodno ostat će samo tri brenda: Giorgio Armani, Emporio Armani i Armani Exchange. Jeans i Armani Collezioni bit će uključeni u Emporio Armani. 

Zbog promjene strategije, samo prošle godine operativni troškovi porasli su za 85 milijuna eura.

 Medvescak