DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDIJI
 
AS: Barcelona je spremna pustiti Rakitića nakon istupa na Poljudu
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 13.10.2019. - 13:48:52
BARCELONA - Riječi Ivana Rakitića na press-konferenciji na Poljudu, kojima je objasnio da "nije došao u Barcelonu šetati gradom i diviti se moru" te da želi više igrati, odjeknule su i u katalonskom klubu, koji je odlučio pustiti ga da ode ako do prijelaznog roka u siječnju i dalje bude nezadovoljan minutažom.

"Barcelona je postavila dvomjesečni rok da vidi kako će se razvijati situacija s Rakitićem. Međutim, kako stvari, stoje, klub je sprema pustiti hrvatskog veznjaka da ode u siječanjskom prijelaznom roku", piše AS.

Rakitić ima ugovor do ljeta 2021., predsjednik Bartomeu obećao mu je novi, poboljšani ugovor, ali mu ga nikad nije ponudio. Tijekom ljeta Rakitić je bio potpuno fokusiran na Barcu, ali interes Juventusa postao mu je distrakcija, a klub ga nije želio pustiti ispod cijene. Zanimanje su pokazivali i PSG, Inter, Manchester United...

Ljetni prijelazni rok je prošao, Rakitić je ostao na Nou Campu, ali je odigrao samo 156 ligaških minuta, ne odradivši niti jednu utakmicu od početka do kraja.
Izjave iz Splita bile su prvi Rakitićev javni istup u kojem je iskazao nezadovoljstvo, nakon što je pet godina bio ogledni primjer pravog profesionalca. Možda je baš i zbog tako iznimnog ponašanja očekivao bolji status nakon vrhunske sezone u kojoj ga je trener Valverde smatrao nezamjenjivim.

U klubu ga, piše AS, i dalje ne žele izgubiti, posebno zato što bi gubitak kreativnih igrača usred sezone mogao djelovati pogubno na Barcine ambicije, ali ne promijeni li se situacija do Božića, hrvatski će veznjak vjerojatno napustiti klub nakon pet i pol godina.

 Medvescak