SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VATIKAN
 
Australska policija u Vatikanu ispituje kardinala zbog optužbi za seksualno zlostavljanje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 26.10.2016. - 11:11:58
SYDNEY - Australska policija stigla je u Vatikan kako bi ispitala visokopozicioniranog kardinala kojeg se optužuje za seksualno zlostavljanje, objavila je u srijedu lokalna policija.
Troje policajaca prošlog je tjedna stiglo u Vatikan kako bi ispitali australskog kardinala Georgea Pella, visokog financijskog savjetnika pape Franje, objavila je policija savezne države Viktorije. Pell je odbacio sve optužbe, no pristao je razgovarati s policijom.

Taj bivši nadbiskup Melbournea postao je predmet australske istrage zbog zataškavanja slučajeva u kojima je svećenstvo optuženo za zlostavljanja tijekom njegovog mandata u Melbourneu i Sydneyu.

Pell je od srpnja i sam optužen za zlostavljanje djece nakon što su dvojica muškaraca iznijela tvrdnje da ih je u 70-im godinama, dok je bio mladi svećenik, dirao na bazenu u australskom gradu Ballaratu.

„Kardinal ponovno odbacuje sve i svake optužbe o seksualnom zlostavljanju, te nastavlja suradnju s policijom Viktorije dok se istraga ne dovrši", priopćeno je iz rimskog ureda tog kardinala.