SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Avion Air Serbije nazvan po Mikiju Manojloviću
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.03.2016. - 09:37:12
BEOGRAD - Avio-kompanija Air Serbia saopštila je jednom od svojih aviona dala ime po glumcu Predragu Mikiju Manojloviću.
Kako se navodi, Manojlović je četvrti čuveni građanin Srbije čije ime se vezuje za nacionalnu avio-kompaniju u okviru programa "Žive legende" kojim se odaje priznanje građanima Srbije koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu.

"Manojlović je odabran zbog svog značajnog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostorima bivše Jugoslavije i u Srbiji tokom karijere koja traje gotovo pet decenija", piše u saopštenju.

Dodaje se da su do sada letelice Air Serbije dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu i fudbaleru Dejanu Stankoviću.

Predrag Miki Manojlović je na beogradskom aerodromu tokom obilaska aviona Airbus A319, koji na svom trupu ima utisnuto njegovo ime, kako se istiće u saopštenju, kazao da mu je čast što je povezan sa Air Serbijom, koja na odličan način promoviše Srbiju u svetu, i naglasio da se rado seća kako je sedamdesetih godina igrao ulogu člana kabinske posade JAT-a.