DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBDUKCIJA
 
Aznavour umro u kadi, prirodnom smrću
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.10.2018. - 10:55:40
PARIZ - Legendarni francuski pjevač Charles Aznavour umro je u kadi od posljedica srčanih i dišnih problema, pokazala je obdukcija. Imao je 94 godine. 

Aznavour je pronađen mrtav u ponedjeljak oko podneva u svojoj kući na jugoistoku Francuske, što je izazvalo nacionalnu žalost za pjevačem koji je u karijeri prodao 180 milijuna ploča. Obdukcija je pokazala da se radilo o kardiorespiratornom zastoju, kazao je tužitelj Patrick Desjardins. 

Aznavour je tjedan ranije izjavio da želi izdahnuti na pozornici i imao je zakazane nastupe u Francuskoj i Belgiji u idućim tjednima.  Oplakuju ga legije njegovih obožavatelja, a mnogi kolege odaju mu počast.  

Sting i Lenny Kravitz govorili su o vječnom nasljeđu gospodina tradicionalne francuske pjesme, a Elton John napisao je na Twitteru da mu je bila čast s pjevati i nastupati s njim.  

Na holivudskom Šetalištu slavnih mnogi su položili cvijeće kraj zvijezde s njegovim imenom. Armenija, domovina njegovih roditelja, odlučila je da će na dan njegova pogreba biti dan žalosti. 

Aznavourove fotografije bile su na naslovnicama svih francuskih dnevnika u utorak, a nekoliko njih proglasilo ga je "posljednjim među glazbenim velikanima". 

 Medvescak