SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Bandić: Maknut ćemo sve reklame iz centra Zagreba
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.08.2013. - 14:05:00
Zadnja izmjena: 19.08.2013. - 18:23:21

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je odluku po kojoj se zabranjuje postavljanje reklama po krovovima na Trgu bana Jelačića i Trgu Petra Preradovića, poznatijem kao Cvjetni trg.

Sve reklame se moraju ukloniti do 1. ožujka sljedeće godine, piše 24 sata.

- U Gradu Zagrebu godinama su se u užem centru grada, reklame i reklamni panoi svih tipova i veličina postavljali na krovne površine, balkone, pročelja zgrada, fasadne skele za vrijeme sanacije pročelja i krovnih površina zgrada, što je dovelo do narušavanja izgleda stare gradske jezgre, a poglavito Trga bana Josipa Jelačića i Trga Petra Preradovića - navodi u obrazloženju odluke Milan Bandić.

- Ovom odlukom bi se omiljena okupljališta Zagrepčana rasteretila od neprimjerenog komercijalnog oglašavanja čime bi se vratio njihov identitet. Nastavilo bi se i uređenje grada usmjereno vraćanju vizure europske metropole, a čija najstarija jezgra su Trg bana Josipa Jelačića i Trg Petra Preradovića čiji izgled je danas narušen reklamama i reklamnim panoima koji imaju suprotan učinak od željenog - zaključuje se u Bandićevu obrazloženju.

Ubuduće, reklame se mogu postavljati samo na prizemlja na glavnim trgovima, gdje svoje prodavaonice ili uslužne djelatnosti imaju tvrtke.

Izmjenu odluke o Komunalnom redu koja će dokinuti oglašavanje na trgovima, treba još potvrditi Skupština krajem mjeseca.