SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Banja Luka: Otvoren hotel Marriott
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 29.07.2019. - 22:43:00
BANJA LUKA – U Banjoj Luci je večeras otvoren hotel Courtyard by Marriott, najvećeg svetskog hotelskog brenda, sa četiri zvjezdice i 118 savremeno opremljenih soba.

Ovaj prvi brendirani hotel u Srpskoj ima višenamensku multimedijalnu konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa više od 100 mjesta, wellness, fitness salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca, prenosie Nezavisne.

Hotel su svečano otvorili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić i vlasnik hotela Marriott Mišo Kuzmanović.

Dodik je nakon svečanog otvaranja rekao da su Banjaluka i cijela Republika Srpska u intenzivnom razvoju, ističući da je zadatak vlasti da širi i razvija infrastrukturu, a na privatnom sektoru da gradi ovakve objekte.

„Vjerujem da ovo nije jedini objekat i da će ih biti još. To znači da će Banjaluka biti zanimljiva i drugim brendovima da se pojave na ovom tržištu“, istakao je Dodik.
Cvijanović je rekla da je Banjaluka već prepoznata po svojoj velikoj, značajnoj i bogatoj turističkoj ponudi, kao i da obiluje brojnim kulturnim događajima i manifestacijama.

„Banja Luka zaslužuje da ima jedan ovakav objekat – svjetski brend, koji će celu Republiku Srpsku učiniti dostupnijom i vidljivijom svim potencijalnim gostima“, istakla je Cvijanović.

Kuzmanović je rekao da je Marriott prvi izgrađeni brendirani hotel u Banjaluci i Republici Srpskoj, ističući da je ovo najveća promocija grada Banja Luke i Republike Srpske.
On je rekao da je Marriott International najveći svjetski hotelski lanac sa oko 7.000 hotela u 131 zemlji.

Najveći svetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela u Banjaluci.

Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju.