SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Bartomeu: Prvak ABA lige izravno u Euroligu
Autor/izvor: SEEbiz / Klix.ba
Datum objave: 25.12.2016. - 09:13:37
MOSKVA - Prvi čovjek Eurolige Jordi Bartomeu u izjavi za ruski R-Sport kazao je da će prvak ABA lige imati automatski plasman u Euroligu.
Bartomeu je dodao da se format Eurolige neće mijenjati u narednih pet do 10 godina te da će Istanbul ostati domaćin Final Foura naredne godine usprkos kaotičnoj situaciji u Turskoj.

"Sljedeće godine će u Euroligi nastupati 11 timova sa 'A' licencom te pobjednici Eurokupa, VTB lige ABA lige, njemačke i španjolske lige. Neće biti specijalnih pozivnica, a format natjecenja se neće mijenjati u narednih pet do 10 godina što znači da neće doći do proširenja na 24 tima kako se pisalo", kazao je Bartomeu.

Potvrdio je da će Final Four biti odigran u Istanbulu, a kao primjer prijetnje od terorističkih napada naveo je i Berlin.

"Slična situacija bila je u Berlinu, ali smo tamo održali završnicu. U Istanbulu će narednog maja biti Final Four. Nažalost, takav je svijet u kojem živimo i ne možemo ništa učiniti, ali ne možemo posustati zbog pritiska od terorizma. Moramo biti jaki i držati se svojih principa i programa", zaključio je Bartomeu.

 Medvescak