SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FAVORITI
 
Baždarević favorit za Sušićevog nasljednika
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Sarajevo
Datum objave: 12.12.2014. - 16:29:40
SARAJEVO - Mehmed Baždarević veliki je favorit za nasljednika Safeta Sušića na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javljaju danas brojni, pouzdani i manje pouzdani, izvori iz kuće bh. fudbala. Nije to više nikakva tajna, selektor će se tražiti između dva imena.

Osim Baždarevića, najozbiljniji kandidat je Faruk Hadžibegić premda legenda Željezničara u ovom momentu ipak uživa u mnogo većoj podršci članova Izvršnog odbora koji bi mu sutra i zvanično trebali izglasati povjerenje.

Ne treba to kriti, ako već Vahid Halilhodžić iz ovog ili onog razloga ne može sjesti na najvažniju stolicu u domaćem fudbalu, onda je Meša najbolji mogući izbor za Papetovog nasljednika. Imao je fenomenalnu igračku karijeru i zapažene rezultate vodeći timove u Francuskoj.

Od skromnih drugoligaša, znao je napraviti francuske prvoligaše. Istres i Grenoble pamte ga po mnogo čemu dobrom, a u Sochauxu je istinska legenda. O Željezničaru da ne govorimo, baš je to odigrao svoje najbolje utakmice zaduživši sarajevski klub kao rijetko ko.

Iz ovih, ali i brojnih drugih razloga, Meša je definitivno dobar, odličan izbor. U iščekivanju odluke koja bi trebala biti donesena sutra u 13 sati...