SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DUGOVI
 
Becker duguje čak 61 milijun eura
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 05.10.2017. - 10:19:34
BERLIN - Na vrlo niske grane pao je jedan od najpopularnijih njemačkih sportaša svih vremena. 

Nakon što je prije tri i pol mjeseca proglasio osobni bankrot, jer nije bio kreditno sposoban vraćati posuđeni novac privatnoj banci Arbuthnot Latham, ovih je dana izašlo na vidjelo koliko zapravo legendarni teniski as Boris Becker duguje svojim kreditorima odnosno vjerovnicima.

Nevjerojatan je iznos koji spominje njemački magazin "Bunte". Očito je da su svi dosad spominjani iznosi bili zapravo samo vrh ledenog brijega jer šesterostruki osvajač Grand Slam turnira duguje čak 61 milijun eura. Zbog toga je upravo u tijeku rasprodaja Beckerove imovine, a i njegovi će trofeji na dražbu. Oduzeli mu i četiri ručna sata Jedan od trofeja uz koje je najviše sentimentalno vezan sigurno je pobjednički pehar iz Wimbledona osvojen 1985. godine. Becker je te godine, sa samo 17 godina, postao najmlađi pobjednik najpopularnijeg teniskog turnira.

Tu dražbu vodit će aukcijska kuća Wyles Hardy & Co. koja vrši procjenu svih Beckerovih trofeja, pri čemu je slavni tenisač zamoljen da ništa od toga ne dira, kako u svom londonskom domu tako i u majčinoj kući u Njemačkoj. No, nisu trofeji jedino što će na bubanj pa su Beckeru već oduzeta četiri skupocjena sata vrijedna 41.700 eura. U takav financijski horor Beckera su odvele neke promašene investicije, ali i život na visokoj nozi. Osim toga, skupo ga je stajao i njegov prilično turbulentni ljubavni život. Svojoj prvoj supruzi Barbari morao je najprije isplatiti 2,5 milijuna dolara ugovorenih predbračnim ugovorom, a potom joj je prepustio i 14,4 milijuna dolara nagodbe te stan na ekskluzivnom otoku Fisher i skrbništvo nad sinovima Eliasom i Noahom.