SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENIS
 
Becker: Federer je nivo iznad Đokovića i Nadala
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.04.2015. - 10:34:32
BEOGRAD - Legendarni nemački teniser Boris Becker rekao je da nije lako trenirati Novaka Đokovića, ali da je najvažnije to što voli da se takmiči.

Becker i Đoković su počeli saradnju na početku prošle godine, ali je srpski teniser zadržao Marjana Vajdu u svom timu i to se ispostavilo kao dobitna kombinacija.

„Nije lako trenirati Novaka. On je veoma osetljiv momak, čak više nego ja. Ima svoje uspone i padove, ali je najvažnije to što voli da trenira i da se takmiči. Veoma je fokusiran i zato je toliko dobar“, naglasio je Becker. 

Becker je u intervjuu za magazin Brand Plus otkrio i kako je došlo do saradnje sa Đokovićem. 

„Novak me je zvao posle US Opena. Bio je u Kini i izgubio je prvo mesto na svetu. Našli smo se u Monte Karlu, lepo smo razgovarali, video sam kako trenira, pričao sam sa članovima njegovog tima i posle osam nedelja počeli smo da pričamo o tenisu i onome što ja mogu da uradim“, istakao je Becker.

Proslavljeni nemački teniser je takođe otkrio da je prošlogodišnje finale Wimbledona, između Đokovića i Rogera Federera, najbolji meč koji je ikada gledao. Becker je to rekao u okviru odgovora o Rafaelu Nadalu i Federeru. 

„Rafin stric Toni mi ga je otkrio kada je imao 15-16 godina i od tada sam pratio njegovu karijeru. Impresivno je to šta on radi tokom meča. Divim mu se. Ali, Roger je taj koji ima sve. Da ne voli sve podloge, mislim da ne bi osvojio toliko trofeja. Njegovo finale Wimbeldona sa Đokovićem prošle godine je najbolji meč koji sam gledao, a ostala finala Grand slamova nisu bila toliko lepa. Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“, otkrio je Becker.