SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGROKOR
 
Belje nije na prodaju
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Slavonije
Datum objave: 09.09.2017. - 14:20:34
ZAGREB - Posljednjih tjedana ponovno su počele kružiti spekulacije kako bi Belje uskoro moglo dobiti novog vlasnika.

Za dijelove ili pak cjelinu Belja zainteresiranih ima podosta. U kuloarima kruže priče da bi to moglo biti osječko Žito, beogradski Delta holding, u vlasništvu tajkuna Miroslava Miškovića, zagrebačko Prvo plinarsko društvo, mađarska OTP grupa, čiji je predsjednik Uprave, Sandor Csany, ujedno i član odbora direktora u MOL-u…

Neki od njih priliku vide u izuzetno povoljnom zakupu poljoprivrednih površina, sukladno s višegodišnjim koncesijama. Šuška se i oko prodaje svih Agrokorovih PIK-ova odjednom, čime bi bio stvoren najveći europski PIK, s 27.000 hektara obradive površine.

Neslužbene informacije iz krugova bliskih Agrokoru kažu kako izvanredni povjerenik Ante Ramljak i Vlada RH ne žele cjepkati Belje, čemu je dokaz odbijanje navodne obvezujuće ponude Lactalisa, koji je za 200 milijuna kuna htio kupiti brend ABC. Sve je, dakle, ostalo samo na željama prve po veličini i snazi mliječne grupacije u svijetu te vodećeg francuskog proizvođača sirova. Dobro obaviješteni tvrde kako za Belje ima mnogo zainteresiranih, ali je jedno biti zainteresiran, a drugo spreman na, primjerice, isplatu dugova.

Svi vjeruju da će situacija biti mnogo jasnija kada budu objavljeni revidirani financijski izvještaji i ostali pokazatelji koji će jasno dati do znanja koliko zapravo Belje u ovom trenutku vrijedi. Neslužbene pak informacije iz Agrokora kažu da Belje nije na prodaju.