SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Bellucci voditeljica svečanosti otvaranja 70. Filmskog festivala u Cannesu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.03.2017. - 12:32:15
CANNES - Talijanska glumica Monica Bellucci ove će godine, drugi put nakon 2003. biti voditeljica svečanosti otvorenja 70. Filmskog festivala u Cannesu koji se održava od 17. do 28. svibnja.

Bellucci (52) će na tom mjestu naslijediti francuskoga glumca i komičara Laurenta Lafittea, koji je vodio prošlogodišnju svečanost.

Predsjednik ovogodišnjeg Festivala bit će španjolski sineast Pedro Almodovar. Oscarom nagrađivan redatelj, koji već 30 godina utjelovljuje španjolsku kinematografiju na

tom će mjestu naslijediti Australca Georgea Millera, redatelja "Mad Maxa". 

"Monica Bellucci još od 2000. je 'prijateljica' Festivala u Cannesu. Tada se prvi put popela na pozornicu kao jedna od glumica iz trilera redatelja Stephena Hopkinsa.

Godine 2006. bila je članica žirija pod predsjedanjem Wong Kar-waija. U idućih je nekoliko godina bila redovita gošća festivala s obzirom na to da je glumila u više filmova prikazanih na toj prestižnoj smotri sedme umjetnosti", izvijestio je Canal %2B, istaknuvši da je glumica u karijeri surađivala s brojnim poznatim redateljima poput Bertranda Bliera, Daniele Thompson, Francisa Forda Coppole, Mela Gibsona, Spikea Leeja...

Filmski festival u Cannesu odavno je jedan od najuspješnijih spojeva filma, televizije i glamoura.

Prvi put je održan 1946., a najprestižnija nagrada festivala je Zlatna palma koja se dodjeljuje za najbolji film.