DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDICINA
 
Beograd dobija centar tradicionalne kineske medicine
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.12.2018. - 09:42:24
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ambasador NR Kine Li Manchang sastali su se u utorak u Skupštini Grada Beograda. Oni su istakli odličnu saradnju Beograda i Pekinga i razgovarali o mogućnostima za njenim daljim unapređenjem, prenosi Beoinfo.

– Razgovarali smo o privrednoj saradnji i načinima da ubrzamo realizaciju državnog projekta Srpsko-kineskog industrijskog parka u Borči. Pričali smo o tome da u blizini parka razvijemo centar koji se bavi kineskom tradicionalnom medicinom i proizvodnjom zdrave hrane koja se može koristiti u medicinske svrhe – objasnio je gradonačelnik.

Ambasador Li je najavio da će tim povodom narednih dana u Beograd doći kineska delegacija koja se bavi tradicionalnom medicinom.

Važna tema sastanka bila je i prezentacija Beograda u Pekingu sledeće godine.

– Beograd i Srbiju ćemo predstavljati na Sajmu hortikulture u Pekingu naredne godine, na kojem će učestvovati više od sto zemalja. Tokom 126 dana, ovaj sajam poseti 16 miliona ljudi. Zbog toga smo odlučili da u okviru sajma organizujemo i Dane Beograda u Pekingu. Na taj način će se sa duhom naše prestonice upoznati ljudi iz čitave Kine, ali i mnogih drugih država – najavio je Radojičić.

On je izrazio uverenje da će predstavljanje Beograda u Pekingu značajno doprineti povećanju broja kineskih turista u Beogradu i ukazao da njihov broj raste iz dana u dan.