SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAŽIVANJA
 
Bezos ulaže milijarde dolara u istraživanje svemira
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.03.2018. - 23:11:21
NEW YORK - Jeff Bezos je najbogatiji čovjek na svijetu koji je trenutno težak oko 130 milijardi dolara, a zahvaljujući konstantnom porastu dionica Amazona (čiji je osnivač i najveći dioničar), te će brojke biti još i veće.

Tijekom gostovanja na večeri u organizaciji Explorers Cluba, Bezos je otkrio kako namjerava potrošiti dio svog bogatstva. Osim Amazona, Bezos je osnovao i svemirsku kompaniju Blue Origin u koju godišnje investira milijardu dolara prodajom svojih dionica Amazona.

Tokom govora našalio se kako je Amazon njegov dobitak na lotu te je sada u procesu ulaganja zarađenog novca u istraživanje svemira. Prioritet mu je omogućiti putovanja u svemir jeftinijima i dostupnijima što većem broju kompanija koje imaju ideje, no nemaju dovoljno kapitala kako bi te ideje realizirale i krenule u istraživanje i osvajanje svemira.

Bezos je, još prije nekoliko godina, najavio kako želi pomoći u razvoju infrastrukture koja će pomoći svemirskim startupovima i putovanjima u svemir, a uskoro će vjerojatno krenuti i u ozbiljniju realizaciju tih planova.

Bezosovi motivi isključivo su istraživački. I dok je Elon Musk rekao kako žele pomoći ljudima u osvajanju Marsa kako bi se ljudi u budućnosti mogli sakriti na ovoj planeti od budućih ratova i problema na Zemlji, šef Amazona nije motiviran takvim stvarima.

"Želim svijet u kojem će unuci mojih unuka moći živjeti", komentirao je tokom govora na tom događanju i dodao kako je svijetu u kojem živimo "apsolutni dragulj".