SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRENERI
 
Bišćan postaje trener Rijeke
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 09.10.2018. - 07:46:10
RIJEKA - Igor Bišćan danas bi trebao postati trener Rijeke. Kako doznaje Index.hr, Bišćan je već dogovorio uvjete dugoročne suradnje na Rujevici, iako je prije nekoliko dana predstavljen kao trener ciparskog prvoligaša Anorthosis Famaguste.

Nije mogao ostati hladan na poziv iz Rijeke, kluba koji je nakon pet i pol godina napustio Matjaž Kek. Damir Mišković tražio je ime koji nije isluženo u redovima najvećih rivala, Dinama i Hajduka, a takvog trenera u Hrvatskoj je teško naći. Rješenje su pronašli u Bišćanu i brzo se dogovorili.

Bišćan je s ciparskim klubom potpisao predugovor, što olakšava njegov transfer u Hrvatsku. Rijeka ga sutra navečer očekuje u klubu. Ciprani neće biti sretni, ali Bišćan je odlučan bez obzira na prepreke. Nema se namjeru vraćati na Cipar.

Ovaj Zagrepčanin u kratkoj trenerskoj karijeri već ima dvije titule, osvojene s ljubljanskom Olimpijom. Unatoč uspješnoj sezoni, neočekivano je dobio otkaz u Sloveniji. U sezoni 2016/17 uveo je Rudeš u prvu ligu, ali ni tada nije naročito slavio uspjeh. Otišao je jer se nije slagao s megalomanskom politikom dojučerašnjeg drugoligaša.

"Prošao sam HNL, znam kako se stvari ovdje brzo okrenu", rekao je Bišćan u noći slavlja s igračima Rudeša, a oni koji ga poznaju iz tih riječi su odmah shvatili da se radi o oproštaju.