DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Bisera, Gabi, Matija i Vasil pred beogradskom publikom 16. novembra
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.10.2018. - 15:34:12
BEOGRAD - Koncert velikih zvezda jugoslovenske pop scene Bisere Veletanlić, Gabi Novak i najznačajnijih regionalnih džez pijanista Matije Dedića i Vasila Hadžimanova biće održan 16. novembra u velikoj sali Kombank dvorane, saopštili su danas organizatori.

Bisera Veletanlić spada u red jedne od najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama koje su obeležile jedno vreme. Između ostalog dobitnica je Nišvil nagrade za životno delo.

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog pokojnog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona.

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada.

Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose niz gena svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.