SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Bivši kolege iz benda obilježili rođendan Davida Bowieja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.01.2017. - 10:31:24
LONDON – Obožavatelji i prijatelji preminule britanske rock zvijezde Davida Bowieja prisustovali su humanitarnom koncertu u Londonu koji je u nedjelju održan u čast njegovog 70. rođendana. 

Koncert "Proslava Davida Bowieja" održan je u Brixtonu u južnom Londonu, rodnom mjestu tog legendarnog glazbenika, gotovo godinu dana nakon što je umro od raka.
Rasprodani koncert organizirao je hollywoodski glumac Gary Oldman, a na njemu su svirali Bowiejevi prijatelji i bivši kolege iz benda poput klavijaturista Mikea Garsona i gitarista Earla Slicka. 

Bowie se je rodio 1947. kao David Robert Jones, a umjetničko ime David Bowie nadjenuo si je 1965. godine. Umro je 10. siječnja prošle godine, dva dana prije svog 69. rođendana i objave svog posljednjeg albuma "Blackstar". 

U povijest pop glazbe upisao se kao čovjek s tisuću lica, pseudonima i stilova, od glam rocka, bjelačkog soula do elektronske glazbe.

Nastupio je i u  više filmova i televizijskih produkcija, a o njemu su izdane brojne knjige i snimljen niz dokumentarnih filmova.