DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Blagi pad kvartalne dobiti H&M-a
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 30.03.2017. - 12:04:54
STOCKHOLM – Švedski lanac modnih kuća Hennes i Mauritz (H&M) izvijestio je u četvrtak o manjoj tromjesečnoj dobiti zbog teških uvjeta na američkom i na tržištu srednje Europe, najavljujući ujedno lansiranje osme modne marke.

U prvom fiskalnom tromjesečju zaključno s krajem veljače dobit H&M-a prije poreza kliznula je tri posto, na 3,2 milijarde švedskih kruna, objavila je kompanija u priopćenju.
Prihodi su porasli sedam posto, na 54,37 milijardi kruna. Iskazani u lokalnim valutama, uvećani su četiri posto.

"Općenito su u maloprodaji odjeće tržišni uvjeti bili vrlo teški na mnogim našim velikim tržištima u srednjoj i južnoj Europi i u SAD-u, a to se odrazilo na našu prodaju”, kazao je u priopćenju izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Persson.

Najavili su ujedno lansiranje novog brenda ARKET nakon ljeta, napominjući da će prva trgovina biti otvorena u Londonu. Slijedit će trgovine u Bruxellesu, Kopenhagenu i Muenchenu, te od početka jeseni internetska prodaja na 18 europskih tržišta.

Brend će obuhvaćati odjeću za muškarce, žene i djecu, te kućanske proizvode a bit će skuplji od ostalih H&M-ovih marki. Uz svaku ARKET-ovu trgovinu nalazit će se i kafić inspiriran nordijskom kuhinjom i kulinarstvom.

"Ukupni smjer i fokus je na kvaliteti u jednostavnom, bezvremenskom i funkcionalnom obliku”, rekao je Persson.

„Proizvodi će imati široki raspon cijena, ali u nešto višem cjenovnom rangu od H&M-a, s naglaskom na materijalima, funkciji i kroju", dodao je direktor švedske kompanije.

Grupa je također vlasnik švedskih robnih marki poput Cosa, Other Stories, Monki, Weekday i Cheap Monday, koji i dalje bilježe rast prodaje i u fizičkim i u internetskim trgovinama.čija prodaja nastavlja i dalje rasti online i u trgovinama.