SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZA SLAVKA
 
Boban: Atmosfera divna, nimalo fejk
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.05.2019. - 22:59:33
ZAGREB - U sjajnoj atmosferi pred više od 2.000 gledatelja u KC Dražen Petrović je odigrana humanitarna utakmica između ekipa "Dinamo 90-ih" i "Nogometne ikone HNL-a" s koje sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć u liječenju sinu legendarnog Dinamovog kapetana Slavka Ištvanića koji boluje od cerebralne paralize.

Ovom utakmicom članovi Dinama okupljeni u Udrugu "Dinamo to smo mi" obilježili su 29. godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde 13. 5. 1990. godine, ali i iskoristili priliku kako bi humanitarnom akcijom "Dinamovci za Dinamovca" pomogli Ištvaniću koji je od 1983. do 1995. godine sakupio 527 nastupa u modrom dresu.

Zvonimir Boban bio je u fokusu zagrebačke publike, podignuo je Cibonu na noge. Gledatelji su mu skandirali od trenutka kada je istrčao na parket Draženove dvorane:

"Nogomet nam je valjda najprirodnija stvar na svijetu i kad ovako nešto doživimo, onda shvatimo koliko smo loptom obilježeni. Uvijek je predivno naći se sa starim prijateljima i suigračima, pogotovo kad su razlozi ovakvi. Našli smo se zbog Slavkovog sina, zbog Dinama, zbog Zagreba!" kazao je Boban.

Istaknuo je atmosferu za koju kaže da je bila predivna.

"Predivna. Nimalo fejk nego baš ono... Od srca. Hvala našim plavim dečkima i svima koji su došli."

Novinari su mu predložili da češće dolazi u Hrvatsku iz Švicarske, gdje radi u UEFA-i.

"Švicarska je sjajna, ali hladnija, ova toplina ovdje, to je čudo. A ja dođem često, samo me uvijek ne vidite", dodao je.

Humanitarni spektakl u Ciboni okupio brojne nogometne legende

Humanitarni spektakl u Ciboni okupio je brojne nogometne legende Modrih, ali i Prve HNL. Momčad Dinamo 90-ih koja je prozvana "Slavkovi prijatelji" predvodio je bivši kapetan Hrvatske Zvonimir Boban, a igrali su i Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Željko Cupan, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Željko Adžić, te Gregor Židan.

S druge strane stajala je ekipa koju su s klupe vodili izbornik druge reprezentacije svijeta Zlatko Dalić i Joško Jeličić, a igrali su Silvio Marić, Adrian Kozniku, Tomo Šokota, Mate Baturina, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat, Mate Baturina, Željko Pavlović i Hrvoje Čale.