SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVRATAK U MILAN
 
Bobanova odluka iznenadila sve
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 27.06.2019. - 08:45:32
ZAGREB - Vatreni iz 1998. godine, nezaboravna Ćirina pobjednička ekspedicija iz Francuske, ponovno je u velikom naletu. 

Pa iako je ta sjajna generacija nogometaša i do sada dobivala atraktivne, lukrativne i utjecajne angažmane, događaji posljednjih tjedana iznova će evocirati koliki značaj i težinu imaju neki od protagonista svjetske bronce. Primjerice, cijeli nogometni svijet iznenadila je odluka bivšega kapetana reprezentacije, 50-godišnjega Zvonimira Bobana, da napusti Fifine urede i zasuče rukave u Milanu, u kojemu je kao igrač stekao kultni status.

Bobanov angažman na funkciji direktora nogometa u Milanu ekspresno je bio prokomentirao najvažniji engleski nogometni opiniomaker Gary Lineker.

– Veliki dobitak za talijanski klub, ali i golemi gubitak za Fifu. Izgubila je časnoga čovjeka, čiji je rad činio razliku – napisao je Lineker na Twitteru.

I u Italiji je Bobanov dolazak u Milan odjeknuo poput eksplozije bombe, s obzirom na činjenicu kako se karizmatični Zvone praktički preko noći odrekao komocije u Fifinim uredima i, zajedno s prijateljem Maldinijem, prionuo nezahvalnoj klupskoj avanturi.

Naime, Milan je u organizacijskoj i stručnoj komponenti posljednjih godina ispod razine Juventusa, Intera, Rome, pa čak i Napolija, i Bobana i Maldinija čeka mukotrpan posao vraćanja rossonera na nekadašnje pozicije. U nekim medijskim krugovima u Italiji Bobanov dolazak u Milan objašnjen je i njegovom žudnjom za izlaskom iz sjene Giannija Infantina, pa čak i Senegalke Samoure, glavne tajnice Fife kojoj je Zvone nominalno bio pomoćnik od 2016. godine.

– Boban je lider s personalityjem i zaslužio je biti na vodećoj poziciji; big boss, a ne pomoćnik – kazao nam je jedan talijanski novinar. Istodobno dok je Boban bio u fazi selidbe iz Züricha u Milano, njegov nekadašnji suigrač Slaven Bilić dovršavao je preuzimanje klupe engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona, u prošloj sezoni četvrtoplasiranoga kluba u Championshipu. Biliću je to drugi trenerski angažman na Otoku, nakon što je prije dvije godine dobio otkaz u West Hamu.

U međuvremenu je bio trener i u saudijskom Al Ittihadu, u kojemu je također dobio otkaz prije isteka ugovora. Tako Bilić još uvijek u svojih pet klupskih angažmana, u Hajduku, moskovskom Lokomotivu, Beşiktaşu, West Hamu i Al Ittihadu, nema niti jedan trofej. Slaven Bilić, kao i uvijek kada je radio u inozemstvu, za suparnike je izabrao sunarodnjake. Ovoga puta u Engleskoj će mu asistirati nekadašnji suigrač iz Hajduka Dean Računica i Riječanin Danilo Butorović.