SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STUDIJA
 
Bračni parovi koji konzumiraju marihuanu manje se svađaju
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Sarajevo
Datum objave: 20.05.2018. - 20:59:54
LONDON - Prethodna istraživanja korištenja marihuane i nasilja među parovima imala su proturječne rezultate, a temeljila su se na podacima o presjeku.

No, studija koja je pratila 634 parova prvih devet godina braka smatra da što su češće parovi pušili marihuanu, to je manje vjerojatno da će doći do nasilja.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychology of Addictive Behaviors, a vodili su ga istraživači sa Sveučilišta Buffalo (UB) Škole za javno zdravlje i Instituta za istraživanje o ovisnostima.

Glavni autor Philip H. Smith utemeljio je svoje istraživanje na podacima koje je prikupio Kenneth Leonard, direktor UB istraživačkog instituta o ovisnostima.

Nakon što su procijenili prvih devet godina braka, istraživači su otkrili da su muževi i žene koji su češće pušili marihuanu (dva ili tri puta mjesečno ili češće), pokazali su manje učestalo nasilje od strane muževa.

Dodatno, kod parova kod kojih su oboje partnera koristili marihuanu općenito je bilo manje nasilja u vezi.

Istraživači su dodali da je veza između korištenja marihuane i smanjenog nasilja u obitelji najjača kod žena koje nisu imale povijest antisocijalnog ponašanja, piše radiosarejevo.ba.