SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JAZZ
 
Brazz jazz festival 14. kolovoza
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.07.2017. - 11:52:52
ZAGREB - Na drugom međunarodnom Brazz jazz festivalu na Braču 14. kolovoza će nastupiti egzotični duo Bow vs. Plectrum - gudalo protiv trzalice, iza kojega stoje Filip Novosel za tamburom i Tihomir Hojsak za kontrabasom, a fuziju etno glazbe, suvremenog jazza s balkanskim i panonskim štihom pratit će 23 izvođača Zagrebačke filharmonije, priopćio je organizator u ponedjeljak.

Za ljubitelje jazza i vrhunskih glazbenih nota, Brazz jazz pod zvijezdama ponovno je na Braču, najavio je organizator Waves of Brač i podsjetio kako je lani festival ugostio 'zlatni trolist' Matiju Dedića, Vaska Atanaskovskog i Juru Pukla i doživio uspješan debi.

"U jedinstvenom ambijentu pod zvijezdama lani je uživalo više od 500 posjetitelja, posve opijenih morskom atmosferom i virtuoznim izvedbama. Da Braču jazz dobro stoji pokazat će i drugo izdanje Brazza. Supetarske vale i goste festival će podariti još jednim pomno biranim i istančanim koncertnim programom", rečeno je.

U priopćenju stoji da će kao uvertira 13. kolovoza na velikom platnu Ljetnog kina Supetar biti prikazan biografski film Prije svega Miles (Miles Ahead). Film prati život i djelo Milesa Davisa, fenomena jazz glazbe i nevjerojatne umjetničke osobnosti čiji je utjecaj ostavio traga na najsjajnijim zvijezdama svjetskog glazbenog neba novije povijesti.

Egzotični duo Bow vs. Plectrum, iza kojeg stoje Filip Novosel za tamburom i Tihomir Hojsak za kontrabasom, koje veže ljubav prema žicama glazbenoj tradiciji te nesvakidašnje miksanje žanrova i nekonvencionalni pristup glazbi, nastupa 14. kolovoza.

"Bow vs. Plectrum će izvesti pjesme sa svog novog albuma koji je svjetlo dana ugledao početkom lipnja. Fuziju etno glazbe i suvremenog jazza, koja budi senzaciju i mistiku pratit će čak 23 izvođača Zagrebačke filharmonije", istaknuto je.

Organizator naglašava da je festival vezan uz otočku tradiciju koja u glazbenoj školi u Pučišćima već godinama njeguje jazz izričaj. Ulaz na koncerte i projekciju filma je slobodan, a tijekom festivala skupljat će se doborovoljni prilozi za kupnju koncertnog klavira koji će Brazz darovati otoku.