DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Brekalo: Mogu i među vratnice ako to izbornik bude tražio
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.03.2019. - 20:55:28
ZAGREB - Viceprvaci svijeta u četvrtak na Maksimiru otvaraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020 godine. Protivnik Hrvatske je reprezentacija Azerbajdžana.

Dalić je za Azerbajdžan i Mađarsku pozvao puno mladih igrača, poput Ćaleta-Cara, Vlašića i Josipa Brekala koji će s Hrvatskom U-21 reprezentacijom probati ostvariti najveći uspjeh generacije na Euru u lipnju.

Hrvatska će na papiru biti favorit za veliki rezultat, a mladim reprezentativcima je cilj ulazak među četiri jer bi tako ostvarili nastup na Olimpijskim igrama 2020.

Hrvatska U-21 reprezentacija nikad nije prošla skupinu na Euru, a prvenstvo je najavio Josip Brekalo.

"Nadam se da ćemo proći. Iako moramo na Englesku i Francusku, možda najjače kontinentalne postave u tom uzrastu, ne treba podcijeniti ni Rumunjsku. No mi definitivno imamo kvalitetu kojom smo sposobni odgovoriti, bitno je da budemo zdravi i u formi. Ako su Francuzi i Englezi u prednosti zbog neke ekstra-klase, mi ćemo uzvraćati kolektivnim duhom. Svakako i vrijednošću jer dosta nas je iz inozemstva, koje ne kupuje napamet. Krajnji cilj su Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Što znači da bismo trebali u polufinale s obzirom na to da Europa daje četvoricu", rekao je Brekalo za HNS.

No prije Eura u lipnju, Brekalu je cilj prvo ostvariti dobar rezultat sa seniorima u kvalifikacijama, čak bi bio spreman stati na gol, no vjerojatno će igrati desnog beka protiv Azerbajdžana.

"Kad bi šef tražio da stanem među vratnice, učinio bih to bez razmišljanja, iste sekunde: navukao rukavice pa na posao, dajući sve što mogu."

Prokomentirao je atmosferu u svlačionici i otkrio kako je dijeliti s Modrićem svlačionicu..

"Fantastična je atmosfera. Nikad neću zaboraviti Lukin oproštaj 10. svibnja 2008. svršetkom susreta s Rijekom, 6:1, rastanak pa odlazak u Tottenham. Bio sam na istočnoj tribini i oduševljeno mlatarao rukama kad je i nama mahnuo na pozdrav. Tada mi je bilo 10 godina i trenirao sam u Dinamovom podmlatku, no nisam se usudio ni pomisliti da ću jednom biti njegov suigrač. Život piše romane"; završio je mladi napadač Hrvatske.