SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZANE TEME
 
NAJAVE
 
Brigitte Bardot objavit će knjigu-testament
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.12.2017. - 10:05:36
PARIZ - Nekadašnja francuska glumica Brigitte Bardot koja se već 40 godina bori za prava životinja, objavljuje 25. siječnja "knjigu-testament" koju predstavlja kao "bilancu svojeg života, svoje borbe u korist životinja i duboku ispovijest svojeg zgražanja", najavila je u utorak francuskoj novinskoj agenciji AFP.

"Bit će to bilanca mojeg postojanja. Zvat će se 'Borbene suze'. Nikad više neću napisati drugu knjigu. Bit će to totalna bilanca mojeg viđenja stvari, društva, načina na koji se upravlja s nama, načina na koji se odnose prema životinjama u mojoj zemlji", izjavila je ona.

Izdavač Plon djelo predstavlja kao "životinjski testament", "novo razmišljanje, istodobno smireno i revoltirano, o njezinu postojanju i smislu njezine borbe".

Prethodna njezina knjiga objavljena je 2003. "Krik u tišini" polemizirao je radikalnim stavovima.

Zvijezda filma "I Bog stvori ženu", redatelja Rogera Vadima, iz 1956., danas 83-godišnjakinja, živi povučeno na svojem imanju blizu Saint-Tropeza odakle ta gorljiva aktivistica za prava životinja objavljuje osvetnička priopćenja protiv lovaca, zooloških vrtova, klaonica i cirkusa, osudivši čak i papu Franju u rujnu zbog pomanjkanja "milosrđa" spram životinja.

U srijedu bi u dnevniku Le Parisien trebala objaviti otvoreno pismo francuskoj vladi, prigodom pokretanja kampanje protiv krzna zaklade koja nosi njezino ime.

"Jako smo loše krenuli s ovom vladom. Macron nema samilosti prema životinjama i prirodi. Upravo je u dvorcu Chambord čestitao lovcima ispred njihovog još vrućeg ulova! To je skandalozno i jako neumjesno!", rekla je Brigitte Bardot.