DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE BROJKE
 
Burberry: Rezultati bolji od očekivanja analitičara
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.05.2017. - 12:47:49
LONDON - Zarada Burberry grupe nadmašila je prognoze analitičara zahvaljujući rezanju troškova i poboljšanju trenda potrošnje u Kini.

To je poguralo poslovne rezultate britanskog proizvođača čuvenih balonera, koji se priprema za dolazak novog glavnog izvršnog direktora, javlja agencija "Bloomberg".

Prilagođeni profit prije oporezivanja od 462,4 milijuna funti (598,8 milijuna dolara) u fiskalnoj godini završenoj 31. ožujka, potukao je prosečnu procenu analitičara od 457,1 milijun funti, objavljeno je iz Burberryja, čije su dionice skočile 2,4 posto. 

Dobit je, međutim, manja za 21 posto u odnosu na godinu dana ranije, budući da je kompanija upumpavala novac u oživljavanje rasta svog kozmetičkog biznisa i veleprodaje. 

Burberry je naveo da se kreće prema ciljanom rezanju troškova od 100 milijuna funti godišnje do 2019. Smanjenje troškova u minuloj fiskalnoj godini je djelomično anulirao pad prodaje u Americi, gdje je kompanija zatvorila neka prodajna mjesta na lokacijama koje nisu elitne i skratila trajanje perioda rasprodaja u nastojanju da svoj brend učini poželjnijim.