SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EKSPLOZIJA
 
Burušić: Još nema osumnjičenih za eksploziju na Trgu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2013. - 11:46:00
Zadnja izmjena: 23.01.2013. - 11:46:55
ZAGREB - Policija je oko 11 sati održala konferenciju za novinare vezano za noćašnju eksploziju na Trgu bana Jelačića.

– Jutros oko 2.25 sati u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića nasuprot broja 6 došlo je do eksplozije jednog eksplozivnog sredstva. Razbijeno je jedno staklo, a drugih oštećenja nema te nitko nije ozlijeđen. Očevid je trenutačno u tijeku, nemamo osumnjičenih, u fazi smo izuzimanja i pregledavanja svih dostupnih snimki – rekao je načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, dodavši kako su neki građani sami dojavili eksploziju, no policija je imala prvu informaciju jer je u toj zoni bila policijska ophodnja koja je čula eksploziju.

Policija moli sve građane koji su bilo što čuli, vidjeli ili mogu povezati s eksplozijom da se jave policiji. Svaku informaciju će istražiti. Burušić je naglasio kako još nitko nije priveden ni ispitan u vezi s eksplozijom. Izuzeli su sve fragmente i sve dokaze, trenutačno su na vještačenju, no Burušić je rekao kako ne znaju kada će biti gotovo.

Naprava je postavljena svega tri metra od spomenika bana Jelačića, a policija je ogradila cijelo to područje. Na terenu su i pirotehničari te vatrogasci, a tramvajski promet se odvija bez problema. Svjedoci kažu kako se čula jaka eskplozija i kako se sve zatreslo, ali nisu u strahu jer vjeruju kako se radi samo o "neslanoj šali nekog provokatora".