DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Calvin Klein ukida svoju luksuznu liniju
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 07.03.2019. - 22:48:35
NEW YORK - Nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Rafa Simonsa iz Calvin Kleina, iz kompanije su objavili da zatvaraju svoju luksuznu liniju. Umjesto nje će se, kako piše The Guardian, taj modni brend fokusirati na postojeće kategorije.

Raf Simons, koji je prije svoje karijere u Calvin Kleinu radio u Dioru i Jil Sanderu, napustio je američki brend u drugoj polovici prošle godine. Njegova je ostavka stigla nakon što je Emanuel Chirico, izvršni direktor PVH Corpa, tvrtke majke Calvin Kleina, izrazio nezadovoljstvo povratom svoje investicije u liniju kompanije.

Simonsu je od njegova dolaska u Calvin Klein u 2016. dana potpuna kreativna kontrola nad svim linijama brenda, odnosno nad Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear i Calvin Klein Home, kako bi ih sve ujedinio pod jednom vizijom.

I doista, pod njegovim su vodstvom revije američkog brenda bile jedne od najiščekivanijih na njujorškom tjednu mode, a prihodi kompanije lani su porasli dva posto na 963 milijuna dolara.