SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Capor: Pokrenut ćemo upravni spor protiv lokacijske dozvole za projekt golfa na Srđu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.11.2015. - 16:38:05
DUBROVNIK - Predstavnik Inicijative Srđ je naš Đuro Capor rekao je u utorak u Dubrovniku kako će protiv izdavanja lokacijske dozvole za projekt golfa na Srđu pokrenuti upravni spor, te ustvrdio kako je način izdavanja tog dokumenta nastavak pogodovanja investitoru i nezakonitosti vezanih za ovaj projekt.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu podnositelju zahtjeva tvrtci Razvoj Golf, a dozvola, koja je postala izvršna 23. listopada, uključuje izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18%2B9 rupa), izgradnju vodoopskrbnog vodovoda te rekonstrukciju javne prometnice od Jadranske magistrale do naselja Bosanka. Protiv tog dokumenta ne može se više podnijeti žalba.

 Capor tu proceduru donošenja dozvole naziva nastavkom pogodovanja investitoru. ''Mi smo očekivali početak uvida ili najavu o uvidu na lokalnoj razini, makar na oglasnoj ploči Grada Dubrovnika, ne u Zagrebu. Ljudi koji žive u naselju Bosanka, s kojima smo u kontaktu, nisu imali nikakva saznanja, tako da nismo ni znali da je Ministarstvo pokrenulo javni poziv'', rekao je Capor. 'Nikakvu obavijest nisu dobili niti članovi Inicijative koji su stranke u postupku kao vlasnici zemljišta'', rekao je.

 ''U sklopu Inicijative u tom postupku djeluje i Zelena akcija, koja je također stranka u postupku jer su privatni vlasnici dijela zemlje na Srđu, a ni oni nisu bili obaviješteni o tome da je ta procedura u tijeku'', rekao je Capor.

 Odgovarajući na upit, istaknuo je kako ga takvo ponašanje HNS-ovog ministarstva nažalost ne čudi. ''Cijela ova HNS-ova vertikala svim silama se upire da nametne taj projekt ne birajući sredstva. Mi smo se neugodno iznenadili, a sve se događa baš u vrijeme dok u Dubrovniku traju uvjeravanja i polemike da se takav dokument ne može izdati dok se ne donese idejno rješenje za tvrđavu Imperial. Ovo je nastavak pogodovanja i nezakonitosti koje HNS-ovo ministarstvo radi na ovom projektu'', rekao je Capor te dodao kako će upravni spor biti peta tužba koju su pokrenuli protiv ovog projekta na raznim razinama sudova RH.

 Inače, kako se može iščitati iz lokacijske dozvole, tvrtka Razvoj Golf zahtjev je podnijela 31. srpnja ove godine, a na stranicama Ministarstva ističe se kako je ‘strankama u postupku za izdavanje lokacijske dozvole omogućeno da izvrše uvid u spis predmeta 28. rujna 2015. godine’. Navode kako je poziv upućen putem javnog poziva na koji se ‘'stranke u postupku nisu odazvale niti se očitovale u zakonskom roku'’.

 Protiv izvršne lokacijske dozvole ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu.