DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAGA
 
Čelnici Prade pod istragom zbog navodne utaje poreza
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.09.2014. - 15:33:47
MILANO - Talijanske vlasti pokrenule su istragu protiv izvršnih direktora modne kuće Prada zbog sumnje da možda izbjegavaju plaćati porez, objavili su danas iz te kompanije.
Miuccia Prada i Patrizio Bertelli su pod istragom kako bi se odredila "točnost njihovih određenih prijava poreza kao pojedinaca u pogledu kompanija u stranom vlasništvu", prenosi BBC navode iz Pradina priopćenja.

Pokretanje istrage vremenski se nadovezalo na objavu Prade da je od prošle godine sjedište njihova holdinga ponovo u Italiji, nakon što su ga bili preselili u Luksemburg.

Navodna utaja poreza odnosi se na 10-godišnje razdoblje kada mu je sjedište bilo u Luksemburgu.

"Ni tvrtka ni njezine podružnice nisu ni na koji način sudjelovale u ovoj utaji", izjavio je predsjednik uprave Prade Carlo Mazzi u priopćenju za Hongkonšku burzu u čijoj su kotaciji izlistane dionice kompanije.

Luksuzna modna kuća u ovoj godini bilježi slabu prodaju na azijskim i europskim tržištima, što je rezultiralo 21-postotnim padom njezine dobiti u prvoj polovini godine.

Talijanske porezne vlasti već su u neliko navrata istraživale kuće visoke mode pa su se tako prošle godine pod lupom našli modni dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana, iz modne kuće Dolce & Gabbana.