DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTICA
 
Cerarova partnerica darovala poticu Melaniji Trump
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.05.2017. - 08:02:00
Zadnja izmjena: 31.05.2017. - 08:02:51
LJUBLJANA - Ured slovenskog premijera Mire Cerara potvrdio je da se njegova partnerica Mojca Stropnik, koja ga prati u službenim prilikama i na putovanjima, tijekom sastanka lidera članica NATO saveza krajem prošlog tjedna u Bruxellesu susrela s Melanijom Trump, a otkrio je i što joj je darovala.

"Premijerova partnerica darovala je tijekom damskog programa američkoj prvoj dami i svojoj zemljakinji slovensku poticu i prenijela joj poruku da je u Sloveniji dobrodošla", kazali su u Cerarovu uredu, a prenose slovenski mediji.

Potica je tradicionalni slovenski blagdanski kolač od oraha, a svjetsku je slavu stekao je dan prije briselskog NATO summita.

Tada je u Vatikanu papa Franjo, prilikom audijencije za američki prvi par, Melaniju šaljivo priupitao "čime hrani muža, hrani li ga poticom", što su neki krivo shvatili i mislili da se radi o mnogo poznatijoj "pizzi", a ne o slovenskom slatkom specijalitetu koji su Papi preporučili njegovi slovenski prijatelji.

Da se je njegova sadašnja partnerica u Bruxellesu sastala s Melanijom Trump i neslužbeno je pozvala da posjeti "stari kraj" potvrdio je odmah nakon sastanka u Bruxellesu i sam Cerar.

Prema Cerarovim su se riječima njegova Mojca i Trumpova Melanija "krasno družile".

"Imale su vrlo ugodan razgovor i našle izvorni međusobni kontakt na ljudskoj razini", pohvalio se Miro Cerar tim povodom.