SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
U KINIMA U SRPNJU
 
Četiri sigurna hita među srpanjskim kino premijerama
Autor/izvor: Damir Demonja
Datum objave: 29.06.2017. - 22:54:26
ZAGREB - U mjesecu srpnju hrvatski kino-distributeri predvidjeli su devet premijera, od kojih će njih četiri nedvojbeno biti hitovi, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima. 

Prvi potencijalni kino-hit trebao bi biti novi nastavak pustolovina omiljenog i popularnog Marvelovog strip junaka Čovjeka Pauka naslovljen „Spider-Man: Povratak kući" u kojemu je naslovni lik utjelovio mladi perspektivni glumac Tom Holland („Nemoguće"). „2:22" fantastični je triler o prokletstvu vremena, značenju sudbine i snazi vječne ljubavi. „Obećanje" je raskošna ljubavna priča smještena u vrijeme propasti Osmanskog carstva s izvrsnim glumcima Oscarom Isaacom, Charlotte Le Bon i Christianom Baleom.

Drugi potencijalni kino-hit mjeseca srpnja trebala bi biti pustolovna akcijska fantazija „Planet majmuna: Rat", a treći spektakularni ratni povijesni spektakl „Dunkirk" Christophera Nolana redatelja trilogije „Vitez tame", „Početak" i „Interstellar". „Širom raširenih ruku" urnebesna je francuska komedija o multikulturalnosti redatelja Philippea de Chauverona koji je hrvatskoj kino-publici poznat po francuskoj hit-komediji „Ta luda vjenčanja". Mlađa publika zasigurno će uživati u pustolovinama „Vrapčića Richarda", crtiću sinkroniziranom na hrvatski. Četvrti potencijalni kino-hit u srpnju, možda i najveći, pustolovna je fantazija „Valerian i grad tisuću planeta" legendarnog Luca Bessona, potpisnika hitova kao što su „Leon: profesionalac", „Lucy", „Peti element", i drugih. I, naposljetku, posljednja srpanjska kino-premijera kriminalistički je triler „Zakon jačeg" o načinima preživljavanja u surovim zatvorskim uvjetima.

Također, treba izdvojiti i program Zagrepčanima omiljenog kina „Europa" u kojem se održava „Ljeto u kinu Europa" s programom filmova naziva „Propustili ste, pogledajte!" u okviru kojega će biti prikazano preko 80 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovitog programa kina, trajat će do 03. rujna, a osim repriznih naslova bit će zastupljene i premijere (www.kinoeuropa.hr).

Kako je to već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja predstavljenih filmova ili, pak, prikazivanje novih, nenajavljenih.


*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

2:22 (2:22)

SAD, Australija, 2017.

Redatelj: Paul Currie

Glumci: Michiel Huisman, Teresa Palmer, Maeve Dermody

Žanr: triler

Trajanje: 98 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Magnet Releasing/Lightstream Pictures/Walk the Walk Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Život Dylana Bransona trajno je izbačen iz kolosijeka kada se znakovi zlokobnih događaja ponavljaju iz dana u dan i prijete sigurnosti i životu žene koju voli. Dylan će morati razbiti moć prošlosti i preuzeti kontrolu nad događajem koji ga misteriozno privlači u njujorški Grand Central Station svakoga dana u 2:22 sati.

Priča o prokletstvu vremena, značenju sudbine i moći vječne ljubavi.

U kinima od 6. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI (SPIDER-MAN: HOMECOMING)

SAD, 2017.

Redatelj: Jon Watts

Glumci: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Marisa Tomei, Jon Favreau

Žanr: akcija, avantura, ZF

Trajanje: 133 minute

Budžet: 175 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/Marvel Studios/Pascal Pictures/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Continental film

Originalna web stranica: https://www.facebook.com/SpiderManMovie/

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj spektakularni početak ostvario u hitu „Kapetan Amerika: Građanski rat", započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu „Spider-Man: Povratak kući". Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio s Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetom May (Marisa Tomei), a gdje ga čuva njegov novi mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se mora dokazati kao pravi superheroj... A pravi trenutak za to možda će doći mnogo ranije nego što se Peter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture (Michael Keaton).

U kinima od 6. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3 D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

OBEĆANJE (THE PROMISE)

Španjolska, SAD, 2016.

Redatelj: Terry George

Glumci: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale

Žanr: drama, povijesni

Trajanje: 133 minute

Budžet: 90 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Babieka/Survival Pictures/Wonderful Films/Open Road Films/Blitz Film & Video Distribution

Službena web stranica: http://www.survivalpictures.org/the-promise/

Carstvo će pasti. Ljubav će preživjeti.

Radnja filma „Obećanje" smještena je u posljednje dane Osmanskog carstva i prati ljubavni trokut Michaela, izvrsnog studenta medicine, lijepe i sofisticirane Ane, te Aninog dečka Chrisa, poznatog američkog političkog novinara sa sjedištem u Parizu. Budući da Carstvo propada, njih troje morat će suzdržati strasti kako bi svoje ljude odveli na sigurno i preživjeli. Carstvo će pasti, a ljubav preživjeti.

Dobitnik nagrade Oscar®, Terry George, donosi film o ljubavnom trokutu u kojem sudjeluju izvrsni glumci Oscar Isaac, Christian Bale i Charlotte Le Bon.

U kinima od 13. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

PLANET MAJMUNA: RAT (WAR FOR THE PLANET OF THE APES)

SAD, 2017.

Redatelj: Matt Reeves

Glumci: Andy Serkis, Judy Greer, Woody Harrelson

Žanr: akcija, avantura, drama, ZF

Trajanje: 142 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Chernin Entertainment/20th Century Fox Film Corporation/Blitz Film & Video Distribution

Originalna web stranica: https://www.facebook.com/ApesMovies

Za slobodu. Za obitelj. Za planet. Svjedočite epskom završetku.

Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli i krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovat će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obje vrste i budućnosti planeta.

U kinima od 13. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i „CineStar" Arena IMAX kinu u Real D 3 D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

DUNKIRK (DUNKIRK)

SAD, Velika Britanija, Francuska, Nizozemska, 2017.

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy, Harry Styles

Žanr: akcija, drama, povijesni, ratni

Trajanje: 107 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./Syncopy/CanalPlus/RatPac-Dune Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Originalna web stranica: http://www.dunkirkmovie.com/

Kada se 400.000 ljudi nije moglo vratiti svome domu, dom je došao po njih. Od redatelja trilogije „Vitez tame", „Početak" i „Interstellar".

Film „Dunkirk" vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka i spašavanje savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Tada je spašeno 400.000 vojnika.

Novo remek-djelo proslavljenog Christophera Nolana. Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu, a snimatelj je proslavljeni Hoyt van Hoytem, poznat po hitovima „Interstellar", „Dečko, dama, kralj, špijun" i „Spectre".

U kinima od 20. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i „CineStar" Arena IMAX kinu u IMAX 2D i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ŠIROM RAŠIRENIH RUKU (A BRAS OUVERTS/WITH OPEN ARMS)

Francuska, Belgija, 2017.

Redatelj: Philippe de Chauveron

Glumci: Christian Clavier, Ary Abbitan, Elsa Zylberstein

Žanr: komedija

Trajanje: 92 minute

Producentske tvrtke/Distributer: SND Films//Blitz Film & Video Distribution

Hvala na pozivu!

Jean-Etienne Fougerole je humanist i član francuske književne i medijske scene, oženjen bogatom nasljednicom koja živi daleko od svakodnevne stvarnosti. On tijekom televizijske emisije promovira svoj novi roman „Širom raširenih ruku", koji potiče dobronamjernost i otvorenost prema različitostima. Njegov ga protivnik izaziva da pokaže kako prakticira ono što propovijeda i time ga na prepad izigra, jer ovaj prihvaća izazov kako ne bi izgubio obraz. Te večeri pojavljuje se nepozvani gost na pragu njegovog raskošnog doma. Fougeroleova uvjerenja će tada biti ozbiljno na kušnji.

Francuski redatelj Philippe de Chauveron, poznat po hitu „Ta luda vjenčanja", predstavlja još jednu neodoljivu komediju s temom aktualne multikulturalnosti i otvorenosti među ljudima.

U kinima od 20. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

VRAPČIĆ RICHARD (RICHARD THE STORK)

Sinkroniziran na hrvatski

Njemačka, Belgija, Luksemburg, Norveška, SAD, 2017.

Redatelji: Toby Genkel, Reza Memari

Glasovi hrvatske sinkronizacije: Fran Pocrnić, Lucija Barišić, Dražen Bratulić, Goran Vrbanić, Jelena Miholjević

Žanr: animirani, avantura

Trajanje: 85 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Global Screen/Editus

Mali ptić, veliki krič!

Vrapčić Richard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vrijeme za migraciju, njegova obitelj roda mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je ipak roda, Richard sam kreće na jug, a pridružuju mu se ekscentrična sova Olga s izmišljenim prijateljem i Kiki, narcisoidni papagaj, disko-pjevač. Na ovom epskom putovanju, suočit će se s brojnim preprekama poput smrtonosnih šišmiša, golubova ovisnika o internetu i vrana mafijaša. Kada konačno stignu u Afriku, Richard će morati spasiti svoga brata rodu iz kandži čudovišnog jazavca. Najmanja roda će morati naučiti da je najveći vrabac kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom obitelji.

Doživite najveću avanturu ovoga ljeta uz najmanjeg, ali najhrabrijeg ptića!

U kinima od 27. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

VALERIAN I GRAD TISUĆU PLANETA (VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSANDS PLANETS)

Francuska, 2017.

Redatelj: Luc Besson

Glumci: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Rihanna, Clive Owen

Žanr: akcija, avantura, ZF

Trajanje: 137 minuta

Budžet: 197 milijuna eura

Producentske tvrtke/Distributer: EuropaCorp/Blitz Film & Video Distribution

Originalna web stranica: http://valerianmovie.com/

Od legendarnog Luca Bessona, redatelja filmova „Leon: profesionalac", „Lucy" i „Peti element".

Od vizionarskog redatelja fillmova „Peti element" i „Lucy", Luca Bessona, dolazi novi blockbuster „Valerian i grad tisuću planeta" u kojem glumi i planetarno popularna pjevačica Rihanna.

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) specijalni su vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian planira romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Po nalogu Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline poslani su na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koju čini tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve, a nevidljive sile dovest će cijeli grad u veliku opasnost.

U kinima od 27. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u 2D i Real D 3D i „CineStar" Arena IMAX kinu u Real D 3 D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)

ZAKON JAČEG (SHOT CALLER)

SAD, 2017.

Redatelj: Ric Roman Waugh

Glumci: Nikolaj Coster-Waldau, Lake Bell, Jon Bernthal, Benjamin Bratt

Žanr: kriminalistički, drama, triler

Trajanje: 121 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Bold Films/DirectTV/Participant Media/Relativity Media/Saban Films/Blitz Film & Video Distribution

Sigurnost ima cijenu.

Jacob Harlon je uspješan financijaš koji živi savršenim obiteljskim životom. Sve to nestaje jedne večeri kada vožnja u alkoholiziranom stanju završi smrću njegovog najboljeg prijatelja Toma. Optužen za ubojstvo, Jacob bude osuđen na kaznu zatvora u kojem je okružen okorjelim kriminalcima. U zatvoru se njegov život ubrzo okrene naglavačke i prisiljen je činiti nezamislive stvari kako bi preživio, pa tako postaje član jedne od zatvorskih bandi. Po izlasku iz zatvora, vođa te bande ga prisili da izvede opasan posao na ulicama Južne Kalifornije.

U kinima od 27. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)