DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DRAŽBA
 
Četrnaest milijuna eura za Ferrarija koji je vozio Alain Delon
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.02.2015. - 12:40:30
PARIZ - Oldtimeri pronađeni u Francuskoj u hangarima pod debelim slojem starih novina postigli su rekordnu cijenu na dražbi održanoj u petak u Parizu, a biser dražbe, veoma rijedak model Ferrarija, prodan je za 14,2 milijuna eura.
Taj Ferrari 250 GT California Spyder, koji je sredinom 1960-ih nakratko bio u vlasništvu francuskog glumca Alaina Delona, bio je procijenjen na 9,5 do 12 milijuna eura. Kupac čije ime nije poznato, morat će za njega izdvojiti 16,3 milijuna eura zajedno s troškovima.

Veoma rijedak kabriolet biser je zbirke pokojnog francuskog biznismena Rogera Baillona vrijedne 25,1 milijun eura ponuđene na ovoj dražbi kuće Artcurial.

Automobil je u rujnu 2014. pronađen na jednom imanju na zapadu Francuske zajedno s drugim oldtimerima nagriženim hrđom i ostavljenima da trunu.

Za razliku od mnogih auta koji su bili u veoma lošem stanju, Ferrari je bio očuvan jer je stajao u garaži.

Na ovoj dražbi kuće Artcurial na kojoj je ponuđeno 59 starih automobila u prigodi održavanja salona oldtimera Retromobile, postignute su puno veće cijene od predviđenih.

Dražba je zbog rijetkih modela oldtimera privukla kupce, novinare i zaljubljenike iz cijelog svijeta.

Nakon burnog, gotovo trosatnog nadmetanja, voditelj aukcije je poželio kupcima da "ožive te uspavane ljepotice" kojima je nakon dugotrajne i skupe obnove namijenjena "nova sudbina".

 Medvescak