SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
CineStar otvorio novi multipleks u Novom Sadu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.07.2016. - 11:35:34

NOVI SAD - Novootvoreni multipleks u Novom Sadu najnovija je investicija Blitz-CineStara, najuspješnijeg i najvećeg regionalnog kinoprikazivača. Time je nastavljen investicijski ciklus kojeg Blitz-Cinestar kontinuirano provodi posljednjih 13 godina.

Multipleks u Novom Sadu prostire se na čak 5.000 kvadrata, s ukupno deset dvorana te gotovo 1.400 sjedećih mjesta, što ga čini najvećim, ali i najmodernijim multipleksom u Srbiji. O velikom interesu gledatelja najbolje govori podatak kako je u samo tri radna dana nove kino dvorane posjetilo preko 5.500 ljudi.

Najveći interes gledatelja zabilježen je za 4DX dvoranu, prvu i jedinu takvu u Srbiji. Ova dvorana zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji i specijalnim okolišnim efektima, odnosno sjedalima koja se pokreću i efektima poput vjetra, magle, mjehurića i mirisa koji su sinkronizirani s događajima na platnu, gledateljima pruža potpuno uključujuće kino iskustvo.

Uz 4DX dvoranu u novosadskom CineStar multipleksu nalaze se i RealD 3D dvorane, kao i eXtreme dvorana, poseban CineStar standard kojeg odlikuje spoj najsuvremenije tehnologije i jedinstvenog gledateljskog iskustva. Tu su i dva CineStar bara jedinstvenog dizajna, s terasom i lounge ambijentom, te dvije prostrane i moderno opremljene igraonice s Play Station konzolama.

Multipleks Novi Sad najnovija je investicija Blitz-CineStara realizirana u 13 godina dugom investicijskom ciklusu, kroz koji je u regiji otvoreno ukupno 17 multipleksa, a ovaj treći multipleks u Srbiji ujedno je i najambiciozniji projekt u toj zemlji. Među nadolazećim investicijama svakako treba spomenuti dva nova projekta koja su u fazi realizacije. Riječ je o multipleksima koji će se otvoriti u splitskom trgovačkom centru Mall of Split i zagrebačkom Centru Kaptol, gdje će biti smješten dizajnerski i konceptualno jedinstven multipleks CineStara.

Ukupno gledajući, Blitz-CineStar multipleksi u regiji trenutno broje 110 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što Blitz-CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u ovom dijelu Europe. Osim toga, među najbolje svjetske kinoprikazivače svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je Blitz-CineStar prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju, najsuperiorniji kino-format IMAX i 4DX dvoranu.