SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POBOLJŠANJE
 
CineStar uvodi 4K tehnologiju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.07.2014. - 13:10:30
ZAGREB - Najveći regionalni kinoprikazivač CineStar Cinemas uvodi još jednu novost u svoja kina - 4K tehnologiju.

CineStar Novi Zagreb, dvorana 7, u kojoj je već instalirana najnovija tehnologija zvuka Auro 3D u kojoj zvuk dolazi iz čak 11 kanala/smjerova, od četvrtka postaje i 4K dvorana. 4K tehnologija prika­zuje filmove u nevjerojatnoj brzini od 60 kadrova u sekundi, što je naprednije čak i od HFR prikaza (48 kadrova u sekundi).

- CineStar Cinemas neprekidno unaprijeđuje svoju tehnologiju, kako zvuka tako i slike, pa je 4K bio korak koji smo oduvijek planirali napraviti. Čim je naš partner Barco bio spreman, mi smo jedni od prvih u svijetu implementirali 4K tehnologiju. Vjerujemo da će zaljubljenici u film prepoznati ovu novost i sa zadovoljstvom pogledati filmove u 4K tehnologiji, izjavio je član Uprave Blitz-CineStara Damir Milinić.

Globalni tržišni predvodnik u tehnologiji za kinoprojekcije Barco ponosno je najavio revolucionarni dodatak svom portfelju vodećih digitalnih kinoprojek­tora. Nova generacija integriranih i dugotrajnih projektora Barco Alchemy spaja funkcionalnosti medijskih poslužitelja s elektronikom kinoprocesiranja. Moćni 4K projektori Barco Alchemy prvi su prikazali 4K filmove brzinom od 60 kadrova u sekundi te 4K 3D sadržaje u jednom projektoru.

Prvi film koji će posjetitelji moći pogledati u 4K tehnologiji je napeti američki nadnaravni triler Izbavi nas od zla (Deliver Us From Evil), inspiriran knji­gom o istinitim događajima u New Yorku, s fantastičnim Ericom Banom u glavnoj ulozi.