SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MAJICE
 
Članica Benetton grupe otvara kompaniju u Bijeljini
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 09.03.2019. - 09:14:51
BIJELJINA - Firma Seven pull u vlasništvu italijanskih investitora, koja se bavi proizvodnjom majica, u ponedjeljak, 11. marta 2019. godine počinje rad u Bijeljini, saopšteno je na sajtu Grada Bijeljine.

- Na ovaj način u našem gradu biće otvorena nova radna mjesta što je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. Na početku će biti zaposleno oko petnaest radnika, a očekujemo da će ova firma u narednom periodu da se širi i da će u toku godine biti zaposleno oko 100 radnika - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da će Gradska uprava pružiti svu neophodnu podršku za rad ovoj firmi, u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima.

On je najavio da će Seven pull, čije sjedište je u Hasama, dobiti tehničku pomoć od gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

- Veoma smo zadovoljni kako je tekla procedura prilikom otvaranja firme jer smo uspjeli da vrlo brzo završimo sve potrebne korake, kao i saradnjom sa Zavodom za zapošljavanje prilikom izbora radnika. Nadamo se da ćemo do kraja godine uspjeti da ostvarimo naš cilj i da u pogonu u Bijeljini zaposlimo oko stotinu radnika - istakao je vlasnik firme Alesandro Kararo, dodajući da je Seven pull članica Grupe Benetton Olimpias.

Pod nadzorom Edizione Srl, financijskog holdinga obitelji Benetton,

Olimpias uključuje industrijsku strukturu od 12 tvornica u Italiji i inostranstvu i 3.000 zaposlenika, od kojih je 700 u Italiji,a pod nadzorom je Edizione Srl, finansijskog holdinga porodice Benetton.