SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DAREŽLJIVO
 
Clooney u škotskom kafiću ostavio 1000 dolara za "kavu za poslije"
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.11.2015. - 14:23:25
EDINBURGH - Američki glumac George Clooney u četvrtak je boravio u Edinburghu gdje je stigao na poziv vlasnika kafića "Social Bite" u kojemu gosti i klijenti ostavljaju novac za hranu i kavu beskućnicima, pišu britanski mediji.
Clooney se u kafiću zadržao petnaetak minuta, pozdravio dvjestotinjak obožavatelja koji su ga čekali ispred kafića, pozirao za nekoliko selfieja, a vlasniku kafića Joshu Littlejohnu ostavio 1000 dolara za obroke i "kave za poslije", kako se nazivaju donacije beskućnicima.

"Zaposlenici su bili iznimno uzbuđeni zbog Georgeova posjeta. On je jedan od najpoznatijih ljudi na svijetu i radujemo se što ćemo mu predstaviti koncept našeg humanitarnog djelovanja", kazao je Littlejohn.

Glumac će kasnije govoriti pred oko 2000 uzvanika na festivalu poduzetništva, Scottish Business Awards, koji djeluje uz potporu škotske Royal Bank. Cilj je prepoznati izvrsnost u škotskom poslovnom svijetu i nagraditi one koji uspješno rade na pozitivnoj dinamici poslovanja u Škotskoj.

Sav prihod od ovog poslovnog događaja namijenjen je nizu humanitarnih udruga, među kojima su humanitarne zaklade Social Bite i Not On Our Watch. Drugu su, zajedno s Clooneyjem osnovali njegovi kolege Brad Pitt, Matt Damon i drugi.