SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠALJIVO
 
Collina: Supruga i ja smo ga zamalo posvojili Bobana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.05.2019. - 17:18:20
VODICE - Jedan od najpoznatijih ćelavaca u svijetu, a sigurno najprepoznatljiviji bivši sudac u svijetu Talijan Pierluigi Collina sljedeći tjedan stiže u Vodice gdje će biti glavni gost COMBIS konferencije (30. i 31. svibnja), jednog od najistaknutijih okupljanja ICT stručnjaka u Hrvatskoj i regiji.

Iako se Collina umirovio 2005. godine, kaže da je njegova strast i dalje njegov posao.

"Nakon što sam se povukao kao sudac te prvo radio na TV-u, iduće tri godine radio sam kao predsjednik sudaca Serije A u Italiji. Zatim sam od 2010. radio s Uefom kao glavni časnik za suce, a od 2017. radim s Fifom kao predsjednik sudačke komisije", rekao je Collina Večernjem listu.

Jedan od glavnih suradnika u FIFA-i, Collini je naš Zvonimir Boban.

"Upoznao sam Zvonu mnogo puta na igralištu dok je igrao u Seriji A, a jednom kad smo se obojica umirovili proveli smo mjesec dana zajedno tijekom SP-a 2006., kao televizijski komentatori za SKY Italia. Svakodnevno smo putovali iz jednog grada u drugi, a pošto je bio sam, moja supruga i ja smo ga gotovo posvojili, ha ha. U to vrijeme nikada ne bih pomislio da ćemo 11 godina kasnije zajedno početi raditi u Fifi. Ne mogu reći ništa novo o njemu kao igraču jer svi znaju koliko je bio dobar, ali me doista impresionirao kao menadžer. Spajajući svoje vještine kao nogometaš i menadžer, on zaista radi sjajan posao i vrlo sam sretan što imam mogućnost raditi s njim", govori.