SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVLASTICE
 
Continental dobija besplatno zemljište za novu fabriku u Subotici
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.02.2016. - 18:56:22
SUBOTICA - Nemački Continental dobiće više od 25.000 kvadratnih metara zemljišta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok" u Subotici za izgradnju nove fabrike. Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok" kompaniji ContiTech Fluid Srbija.
Kako se navodi u rešenju, koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju. Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, ContiTech će u novu fabriku površine 12.000 m² uložiti 17 miliona EUR i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine.

Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran. Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni „Mali Bajmok", u kojoj posluje još niz investitora.