DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREPORUKE
 
Crno vino pomaže u skidanju kilograma
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.09.2017. - 10:08:23
ZAGREB - Prema studiji koja je provedena na Washington State University, ispijanje vina zapravo pomaže kod mršavljenja. Pod uvjetom da se pridržavaš najviše dvije čaše i piješ ga navečer.

Kada se postavlja pitanje koje vino odabrati, odgovor je crno.

"Crno vino je bogato antioksidantskim spojevima, koji se nalaze u kožici zrna grožđa, a ona je uključena u proces fermentacije crnog vina, ali ne i bijelog", objasnila je znanstvenica Chun Chao.

Naime, crno vino je toliko blagotvorno za zdravlje da je bolnica u Swindonu, u britanskoj pokrajini Wiltshire, prva je u Europi uvela terapiju crnim vinom jer je znanstveno ustanovljeno da ono smanjuje kolesterol, sprječava pojavu tromba i srčanih oboljenja, smanjuje rizik od moždang udara, čak vrši detoksikaciju organizma u slučaju tumora.

No, Chun Chao navodi da s vinom ne treba pretjerivati te da ono ne može eliminirati rizik od bolesti ako se usvoje i druge zdrave životne navike. Sigurno se pitaš zašto je crno vino najbolje piti prije spavanja? Naime, još jedna studija je pokazala da resveratrol pomaže suzbiti apetit, što znači da su nakon čaše ili dvije vina manje šanse da ćeš pojesti previše prije odlaska na spavanje.

Ako ipak ne volite piti vino, naročito crno, osim grožđa glavni izvori resveratrola su borovnice i jagode, piše Zdrava krava.