SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Crocs zatvara tvornice i reže troškove
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.08.2018. - 20:23:20
MILANO - Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača plastičnih natikača, tvrtka Crocs, gasi vlastitu proizvodnju obuće i u budućnosti je kani prenijeti na kooperante jer im nije dovoljno isplativa.

Zatvaraju preostale dvije tvornice u Meksiku i Italiji, no tu ne staju u planovima povećanja profitabilnosti: nakon što su zatvorili 28 dućana od ukupno 558, ključ u bravu do kraja godine stavit će na još 132. Još uvijek nisu objavili tko će im proizvoditi crocsice.

Iz tvrtke su priopćili da u 2018. očekuju fiskalni prihod od oko 1,02 milijarde dolara, što je nešto manje od planiranih 1,05 milijardi, a u trećem kvartalu očekuju prihod između 240 i 250 milijuna dolara, što je u skladu s očekivanjima, unatoč planiranom zatvaranju trgovina.

Mijenjaju i dio menadžmenta: najavili su da sljedećeg travnja iz kompanije odlazi Carrie Teffner, izvršna potpredsjednica i direktorica financija, a zamijenit će je Anne Mehlman, bivša potpredsjednica korporativnih financija i aktualna financijska direktorica trgovca cipelama, tvrtke Zappos.