SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VRUĆINE
 
Crveni meteoalarm proglašen za cijelu jadransku obalu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.08.2018. - 08:17:24
ZAGREB - Iznadprosječno toplo i sunčano vrijeme nastavit će se i u tjednu koji je pred nama.

DHMZ za danas najavljuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki lokalni, poslijepodnevni pljusak. Vjetar slab, na Jadranu ponegdje i umjeren, ujutro uz obalu bura, zatim zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 °C.

Zbog visokih temperatura za cijelu je obalu proglašen crveni meteoalarm - najviši stupanj upozorenja. Stranica Meteoalarm upozorava na vrlo toplu noć i vruć dan, s ekstremnim temperaturama, posebno opasnima za djecu i starije osobe.

Na riječkom području cijeli bi tjedan trebao biti bez oborina, s temperaturama do 33 stupnja. U središnjoj Hrvatskoj živa će se u termometru penjati do 35 stupnjeva Celzijusa, a na jedino osvježenje može se računati tek u subotu. Tad će biti pljuskova, a temperature će skliznuti do 27 stupnjeva.

U Dalmaciji će također biti sunčano i stabilno, s izuzetkom utorka navečer kad je također moguć kratkotrajan pljusak, a temperature će cijeli tjedan biti između 31 i 33 stupnja.

Dobra je to vijest za sve koji su na odmoru, jer i temperature mora su više nego ugodno, posvuda od 25 do 27 stupnjeva.